Kotimaiset joulukukat ovat saapuneet kauppoihin runsain määrin. Suosituimpia joulun ajan kukkijoita ovat perinteisesti joulutähti, hyasintti ja ritarinkukka. 

Kauppapuutarhaliiton keräämien tietojen mukaan joulutähtien määrä tänä vuonna on noin 1,8 miljoonaa. Entistä enemmän viljellään monilatvaisia, kookkaampia yksilöitä. Laadukkaita tähtiä on tänäkin vuonna luvassa.

– Loppukesän ja syksyn tavanomaista aurinkoisemmat säät kasvattivat joulutähtiä hyvin. Luvassa on kookkaita ja hyvin versoneita yksilöitä. Joulutähden hankkijat saavat todellakin rahalle vastinetta, kertoo Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen.

Hyasinttien suosio säilyy suurena vuodesta toiseen. Tänä vuonna kotimaista hyasinttia saadaan noin 2,6 miljoonaa kappaletta. Suurin osa hyasinteista myydään edelleen yksittäin, mutta entistä suositumpia ovat esimerkiksi kolmen hyasintin asetelmat. 

Kolmas joulun suuri suosikki, ritarinkukka, säilyttää myös paikkansa miljoonakukkien joukossa. Ritarinkukkaa viljellään tänäkin vuonna noin miljoona kappaletta. Määrä vastaa edellisten vuosien määrää. 

Muita joulun kukkivia ovat muun muassa atsalea ja tulppaani. Atsaleaa viljellään vuosittain noin 0,2 miljoonaa ruukkua, joista valtaosa joulukuun myyntiin. Myös leikkotulppaanin pitkä kausi alkaa joulusta, jolloin vuosittaisesta sadosta myydään vajaa kymmenesosa eli joitain miljoonia tulppaaneja. Muita kotimaisia kukkia jouluun ovat jouluruusu sekä tulilatva, joita viljellään pienempiä määriä.