Huhtikuun viimeisenä perjantaina yhteensä 121:ssä koulussa ja päiväkodissa vietetään orvokkipäivää. Kohteet saavat tuona päivänä lahjoituksena kevään ensimmäisiä ryhmäkasveja, orvokkeja, istutettavakseen. Mukana on myös vanhainkoteja.

– Orvokkipäivän tarkoituksena on piristää kohteiden ympäristöä ja pihoja, joihin ei monessa tapauksessa pystytä muuten hankkimaan istutuksia. Tempauksen ideana on tietenkin myös tutustuttaa lapsia istutuspuuhiin ja antaa heille piristävä ulkoilmahetki arjen keskelle, kertoo viestintäpäällikkö  Minna Rantala Kauppapuutarhaliitosta.

Kauppapuutarhaliitto on järjestänyt orvokkitempauksen useana vuotena vapun tienoilla. Orvokit lahjoittavat paikalliset ryhmäkasviviljelijät, kohteiden lähipuutarhat. Tänä vuonna mukana on 37 ryhmäkasviyritystä, jotka lahjoittavat kasveja yhteensä 121 kohteeseen. Jokainen kohde saa vähintään 50 orvokkia, joten yhteenlaskettuna ilostuttavia kevätkasveja tulee olemaan tuhansia.

– Haluamme tutustuttaa lapsia myös kasvien hoitoon, sillä mielestämme se on tärkeä osa kasvatusta. Orvokkipäivän ansioista lapset pääsevät seuraamaan ja hoivaamaan työnsä tuloksia kevään ja kesän edetessä.

Orvokki on ylivoimaisesti Suomen suosituin ryhmäkasvi: sitä viljellään yhteensä noin 10 miljoonaa ruukkua. Sitkeä orvokki viihtyy hyvin ulkona jo huhtikuussa, sillä se kestää jopa muutamia pakkasasteita.

Katso orvokkipäivän kohteet
Lataa orvokkikuvia

orvokkipaiva