Haluatko muistaa ystävää lahjalla, joka takuuvarmasti vetää saajan kuin saajan suun hymyyn? Anna hänelle tulppaaneja!

Kotimaiset tulppaanit ovatkin yksi ystävänpäivän suosituimpia lahjoja. Kauppapuutarhaliiton mukaan tulppaaneja ojennetaan ystäville yli kuusi miljoonaa. Määrä on todennäköisesti kaikkien aikojen suurin tulppaanimäärä ystävänpäivän tietämillä. Vain kansainvälinen naistenpäivä maaliskuussa sekä pääsiäinen ovat ystävänpäivääkin suositumpia tulppaanipäiviä.

Tulppaanien värikirjo on nyt laajimmillaan. Ystävänpäiväksi suosituimpia ovat kaikki punaisen eri sävyt, mutta myös valkoiset ja moniväriset lajikkeet ovat kysyttyjä. Suorastaan klassikon asemaan on noussut reilun kokoinen, useasta eri väristä sidottu pyöreä kimppu Aalto-maljaan aseteltuna.

Valtaosa kauppojen tulppaaneista on viljelty Suomessa. Kotimaisen tulppaanin etuna onkin juuri kestävyys. Kotimainen tulppaani kestää jopa pari päivää pidempään kuin rekkakuormilla Euroopasta Suomeen rahdattu tulppaani.

Kotimainen tulppaanisesonki on huipussaan helmi–maaliskuussa ja päättyy pääsiäiseen. Silloin fiilistellään keltaisilla lajikkeilla.

Tulppaani on edullinen ja helppo leikkokukka: varsista leikataan veitsellä pari senttiä pois. Tulppaanit laitetaan maljakkoveteen kääreineen noin puoleksi tunniksi, jotta ne pysyvät ryhdissään. Kääreen voi ottaa pois ja asetella tulppaanit maljakkoon, kun ne ovat imeneet vettä. Virkisteitä ei tarvita.